"Kiertotalous" - kestävyyden vallankumous

Maailma on käännöskohdassa – puhumme ja kuulemme kestävyydestä nykyään joka päivä uutisissa tai kohtaamme asian arkielämässä esimerkiksi kaupassa, jossa käytetään vain kierrätyskelpoisia tuotteita. Kestävyystrendi ei ole hiipumassa, ja lähivuosien aikana eteemme tulee merkittäviä murroksia. Muutos on kaiken kattava: Suurille ja pienille yrityksille, organisaatioille ja yksityishenkilöille, sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Kestävän ajattelun muutokset ovat jo tapahtuneet, ja ne vain kehittyvät lisää jatkossa.

Teollinen vallankumous loi perustan sille, miten nykypäivän talous toimii. Tuotamme ja kulutamme tuotteitamme maailmanlaajuisesti seuraavan kaavan mukaisesti: otamme, valmistamme, käytämme, hävitämme ja saastutamme.

Koska planeettamme luonnonvarat ovat rajalliset ja yhä isompi ihmisjoukko kuluttaa tuotteita ja palveluja, tämä lineaarinen talous on tullut tiensä päähän. ”Kiertotalous” lupaa kestävämmän talousjärjestelmän, jossa ei ole jätettä ja luonnonvaroja käytetään jatkuvasti. Niinpä uusi prosessi on seuraavanlainen: Otamme, valmistamme, käytämme, uudelleenkäytämme, uudelleenvalmistamme, kierrätämme ja lopuksi kierto alkaa taas alusta.

Jää nähtäväksi, kuinka hyvin kiertotalous toteuttaa lupauksensa ja voidaanko tämä mahdollinen muutos toteuttaa onnistuneesti kaikkialla maailmassa.

FinnHarvest seuraa jatkuvasti kaikkia tulevia trendejä ja varmistaa olevansa ajan tasalla kaikista uusimmista uutisista ja ympärillämme olevista trendeistä.

Jos haluaisit ymmärtää paremmin kiertotaloutta ja sen toimintaa tosielämässä, voit katsella nämä selittävät videot. Myös kaavio voi olla hyödyllinen kiertotalouden ymmärtämiseksi paremmin.

Lisätietoja:

Explaining the Circular Economy and How Society Can Re-think Progress | Animated Video Essay

What is the circular economy? | CNBC Explains

Mitä meille kuuluu

FinnHarvest toivottaa nuoren polven tervetulleeksi

Jopa kahdeksan bussilastillista toisen asteen opiskelijoita Varkaudesta vieraili neljällä toimipaikallamme
Lue lisää

Yhteistyö UPM:n kanssa

Säännöllinen ajatustenvaihto asiantuntijoidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa takaa laadukkaan puunkorjuun. Toistuva
Lue lisää